;
18.8.2017 12.50
Ajankohtaista, Projektit

Pylväs pystyyn Hämeenlinnassa - asukkailta kiitosta rakentamisen sujuvuudesta

Fingrid järjesti 16.8.2017 Hämeenlinnan Katisen kaupunginosassa voimajohtopylvään pystytysnäytöksen. Tapahtuman tärkeää ja parasta antia oli kuulla kaupunkiasukkaiden ajatuksia rakentamisen vaikutuksista heidän arkeensa.

Fingrid investoi kantaverkkoon vuosien 2015–2025 aikana 1,2 miljardia euroa. Kuluvan vuosikymmenen loppupuolella ja 2020-luvun alussa verkkoinvestoinnit koostuvat suurelta osin ikääntyneiden voimajohtojen ja sähköasemien uusimisesta.

Yksi hankkeista on Vanaja - Tikinmaa -voimajohdon uusiminen. Hämeenlinnan, Hattulan ja Valkeakosken alueille sijoittuva vuonna 1938 valmistunut voimajohto on uusimisen tarpeessa. Nykyinen pääosin puisten pylväiden kannattelema voimajohto puretaan, ja sen tilalle rakennetaan samalle paikalle kokonaan uusi johto pylväineen. Yksi linjan pylväistä sijaitsee Katisen kaupunginosassa, Tyllilänkatu 3:n läheisyydessä.

Fingrid kutsui  lähialueen asukkaat seuraamaan pylvään nostoa ja paikalle saapuikin yli sata kiinnostunutta. 35 metrinen, noin 6500 kg painoinen pylväs saatiin pystyyn aurinkoisessa säässä. Päivän kruunasi maukas hernekeitto ja arvokasta antia Fingridille oli alueen asukkaiden aito kiinnostus johdon rakentamista ja sen naapurissa asumista kohtaan. Tyllilänkadun asukkaat kertoivat rakentamisen sujuneen hyvin ja ilman vahinkoja johdon alla oleville puutarhapalstoille, eivätkä suuret nosturit ja muut koneet olleet aiheuttaneet vaaratilanteita muulle liikenteelle tai jalankulkijoille.

Yhtenä Fingridin vastuullisuuden periaatteita onkin että työmaamme eivät aiheuta vaaraa työntekijöille tai ulkopuolisille. Tässä hankkeessa työ- ja ympäristöturvallisuusarvot  ovat toteutuneet erittäin hyvin. Hankkeen urakoitsijana toimii porilainen TLT-Building Oy.

Lisätietoja hankkeesta:
projektipäällikkö Tuomas Maasalo puh. 030 395 5183
tai sivuillamme 
tai
 hankkeen Facebook-sivulla.