;
4.7.2017 12.50
Ajankohtaista, Kansainväliset uutiset

Julkinen kuuleminen kapasiteetinlaskentamenetelmästä vuorokausi- ja päivänsisäisillä markkinoilla Nordic CCR -kapasiteetinlaskenta-alueella

Siirtokapasiteetin jakamisen ja siirtojen hallinnan suuntaviivan mukainen julkinen kuuleminen kapasiteetinlaskentamenetelmästä vuorokausi- ja päivänsisäisillä markkinoilla Nordic CCR -kapasiteetinlaskenta-alueella alkaa 4.7.2017.
Kuuleminen päättyy 18.8.2017. Tässä toisessa kapasiteetinlaskentamenetelmää koskevassa konsultaatiossa ovat kuultava sekä laillisesti sitova ehdotus että selittävämpi tukidokumentti.
 
Siirtokapasiteetin jakamisen ja siirtojen hallinnan suuntaviiva (CACM GL) velvoittaa kantaverkonhaltijoita laatimaan ehdotuksen vuorokausi- ja päivänsisäisten markkinoiden kapasiteetinlaskentamenetelmästä, jota käyttäen näille markkinoille tarjottavat siirtokapasiteetit lasketaan. Kansalliset sääntelyviranomaiset hyväksyvät kapasiteetinlaskentamenetelmät ennen niiden käyttöönottoa. Ehdotus on toimitettava hyväksyttäväksi viimeistään 18.9.2017.

CACM GL:n mukaan kunkin kapasiteetinlaskenta-alueen kantaverkonhaltijat vastaavat kapasiteetinlaskentamenetelmien kehittämisestä yhdessä. Ehdotuksesta on järjestettävä julkinen kuuleminen ennen sen hyväksymistä. Fingrid valmistelee kapasiteetinlaskentamenetelmiä koskevan ehdotuksen yhdessä Pohjoismaisten kantaverkonhaltijoiden kanssa Nordic CCR –kapasiteetinlaskenta-alueelle. Ehdotus sekä lisätietoa julkisesta kuulemisesta ja siihen osallistumisesta löytyy ENTSO-E:n sivuilta.

Pohjoismaiset kantaverkonhaltijat järjestävät kapasiteetinlaskentamenetelmäehdotukseen liittyvän sidosryhmätyöpajan konsultaatiojakson jälkeen 7.9.2017 Tukholmassa Arlandan lentokentällä.
 
Lisätiedot:
Heini Ruohosenmaa, asiantuntija, markkina-integraatio, puh. 030 395 4187
Ritva Hirvonen, suunnittelupäällikkö, markkina-integraatio, puh. 030 395 4182