;
26.5.2017 12.00
Ajankohtaista

Isokankaan sähköasemalla vietettiin avoimet ovet -iltapäivää aurinkoisessa säässä

Uusi Isokankaan sähköasema rakennettiin Oulun seudun sähkönsiirtotarpeita varten. Oulun pohjoispuolella sijaitsevat aseman rakentaminen kiinnosti Yli-Iin asukkaita ja säiden lämmettyä ja lumien sulettua järjestettiin asemalla avoimet ovet -tilaisuus keskiviikkona 24.5. Tilaisuuteen saapui lähes 90 aiheesta kiinnostunutta vierailijaa.Oulun alueella tuotetaan sähköä Oulun kaupungin sähkön ohella kaukolämpöä tuottavissa voimalaitoksissa, teollisuuslaitosten yhteydessä olevissa voimalaitoksissa sekä Iijoen ja Oulujoen vesivoimalaitoksissa. Alueelle on rakennettu paljon tuulivoimaa ja sen määrä lisääntyy jatkossa.

Sähköä kuluttavat alueen asukkaiden lisäksi suuret paperi-, sellu- ja terästehtaat sekä muu teollisuus, jonka sähkönkulutus on verrattain suurta. Sähköä siirretään alueen tuotanto- ja kulutustilanteen mukaan, tilanne voi vaihdella suuresti esimerkiksi säästä johtuen.

Vuoden 2016 lopussa valmistunut Isokankaan sähköasema parantaa koko Oulun alueen sähkön saannin varmuutta, mahdollistaa uuden tuuli-, vesi- ja lämpövoiman tuotannon rakentamisen sekä varmistaa verkon käyttövarmuutta vaikka sähkönkulutus kasvaa.

Yli vuoden kestäneet rakennustyöt näkyivät alueen asukkaille vilkastuneena liikenteenä ja aseman nousemisena tutuille hillamaastoille. Moni avoimet ovet -tilaisuuteen osallistuneista vieraista kertoi seuranneensa aseman muuntajan kuljetusta paikalle ja heistä oli hienoa päästä katsomaan millaiselta muuntaja näytti nyt oikealla paikalla ja toiminnassa. Tilaisuus kiinnosti laajasti alueen asukkaita ja tilaisuuteen saapui lähes 90 vierailijaa. Aseman esittelyn lisäksi tarjolla oli hernekeittoa ja lättyjä hienossa aurinkoisessa säässä.

Lisätietoa:
sähköasemahankkeen projektipäällikkö Juha Pikkupeura, puh. 030 395 4169
Pohjois-Suomen aluepäällikkö Juhani Ahonen, puh. 030 395 5700