;
20.2.2017 10.55
Ajankohtaista, Sähkömarkkinat, Lehdistötiedotteet

Fingridin Avoin data -palvelu on avattu

Fingrid on ensimmäisenä eurooppalaisena kantaverkkoyhtiönä avannut kaikille avoimen palvelun, jonka kautta jaetaan kootusti tietoa Suomen sähköjärjestelmästä ja sähkömarkkinoista. Avoimella datalla tarkoitetaan digitaalisessa muodossa olevia sisältöjä ja dataa, jota kuka tahansa voi vapaasti ja maksutta hyödyntää ja jakaa.
Fingridin uudella sivustolla on runsaasti aineistoja sähköjärjestelmästä ja sähkömarkkinoista, muun muassa kolmen minuutin välein päivittyvää tietoa Suomen sähköjärjestelmän tilasta. Palvelussa on tehokkaat hakutoiminnot tietoaineistojen etsimiseen ja tietoja voi tallentaa myöhempää käsittelyä varten. Tietoaineistoja voi ladata myös koneluettavassa muodossa avoimen rajapinnan kautta.

Avoimen datan tarjoaminen helposti ja kootusti mahdollistaa uusien palveluiden ja sovellusten kehittämisen. Fingridille avoimen datan tarjoaminen on kustannustehokas tapa tehostaa sähkömarkkinoiden toimintaa: hyvin toimivat markkinat edellyttävät, että toimijoilla on käytössään oikeaa ja ajantasaista tietoa helposti hyödynnettävässä muodossa.
 
Sivusto löytyy osoitteesta https://data.fingrid.fi

Palvelua kehitetään jatkuvasti, ja palautetta voi lähettää osoitteeseen avoindata@fingrid.fi

Lisätietoja:
Antti Aarnio, ICT-päällikkö, p. 030 395 4146