;
8.6.2017 13.00
Ajankohtaista

Energiateollisuuden stipendi fingridiläiselle Aarni Javanaiselle

Stipendien tarkoituksena on tukea ja kannustaa energia-alaa opiskelevia nuoria. Fingridille diplomityön tehnyt Aarni Javanainen on yksi yhdestätoista palkitusta. Aarnin diplomityön aiheena oli Kantaverkon häiriötallenteiden automaattinen analysointi.
Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulusta diplomi-insinööriksi valmistunut ja projekti-insinöörinä Fingridissä työskentelevä Aarni Javanainen teki Fingridille diplomityön aiheesta "Kantaverkon häiriötallenteiden automaattinen analysointi". Aarni osoitti työssään innovatiivisuutta kehittämällä järjestelmän, joka helpottaa Fingridin kantaverkkokeskuksen työskentelyä lisäämällä vianpaikannusjärjestelmän tarkkuutta, käyttömukavuutta ja nopeutta.

Energiateollisuuden työmarkkinavaliokunta päätti stipendien saajista energiayhtiöiden hakemusten perusteella. Stipendejä jaetaan ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen sähkö-, kaukolämpö- tai muusta energia-alaan liittyvästä koulutusohjelmasta valmistuville nuorille, jotka ovat ansiokkaasti suorittaneet työelämänjaksonsa tai tehneet kiitettävästi kandi/diplomityönsä energia-alan yrityksissä. Lisäksi palkitut opiskelijat ovat osoittaneet erityistä innovatiivisuutta ja asiantuntijuuden kehittymistä. Myös muu opintomenestys on huomioitu stipendien myöntämisessä.

Lisätietoa aiheesta voi lukea Energiateollisuuden sivuilta.