;
4.2.2016 17.50
Ajankohtaista, Kansainväliset uutiset

Julkinen kuuleminen tuotanto- ja kulutustietojen toimittamisesta ja yhteisestä verkkomallista

Elokuussa 2015 voimaantulleen siirtokapasiteetin jakamisen ja siirtojen hallinnan suuntaviivan mukainen kuukauden kestävä julkinen kuuleminen tuotanto- ja kulutustietojen toimitusmenetelmästä ja yhteisestä verkkomallia koskeva menetelmästä alkoi 4.2.2016.

​Siirtokapasiteetin jakamisen ja siirtojen hallinnan suuntaviivan (CACM GL) mukaan eurooppalaisten kantaverkkoyhtiöiden pitää laatia ehdotus tuotanto- ja kulutustietojen toimitusmenetelmästä sekä yhteistä eurooppalaista verkkomallia koskevasta menetelmästä. Tuotanto- ja kulutustietoja sekä yhteistä verkkomallia kantaverkkoyhtiöt käyttävät siirtokapasiteetin laskennassa. Ehdotukset näistä menetelmistä on tehtävä viimeistään kesäkuun 2016 alkupuolella.

Kansalliset sääntelyviranomaiset hyväksyvät nämä menetelmät ennen niiden käyttöönottoa. Kantaverkkoyhtiöiden on järjestettävä julkinen kuuleminen laaditusta ehdotuksesta ennen sääntelyviranomaisten hyväksyntää. 

Kantaverkkoyhtiöiden valmistelema ehdotus sekä lisätietoa julkisesta kuulemisesta ja siihen osallistumisesta löytyy ENTSO-E:n sivuilta.

ENTSO-E järjestää kuultavana olevista menetelmistä työpajan 18.2.2016. Lisätietoa tästä löytyy myös yllä olevan linkin kautta.

Lisätiedot:
Janne Nästi, puh. 030 395 5256
Ritva Hirvonen, puh. 030 395 4182