;
29.8.2016 12.40
Ajankohtaista, Kansainväliset uutiset

Fingrid kärkisijoilla kansainvälisessä ITOMS-vertailussa

Fingrid sijoittui kärkeen kansainvälisessä ITOMS (International Transmission Operations and Maintenance Study) vertailussa jo yhdennentoista kerran peräkkäin. Vertailussa tarkastellaan toiminnan laatua, tehokkuutta ja taloudellisuutta ja vertaillaan muun muassa kantaverkkoyhtiöiden verkon kunnossapidon laatua ja kustannuksia. Fingrid pärjäsi erityisen hyvin voimajohtokunnossapidossa ja kasvustonkäsittelyssä.
Selitys Fingridin hyvään menestymiseen ITOMS-vertailuissa löytyy yhtiön valitsemista toimintamalleista ja pitkälle kehittyneiden tietojärjestelmien tehokkaasta hyödyntämisestä.
Vuoden 2015 vertailussa Fingrid pääsi ensi kerran hyödyntämään uutta omaisuudenhallinta-järjestelmää Elvistä, jonka avulla saadaan käyttöön entistä tarkempaa tietoa.

Varsinaista tarkkaa sijoitusta Fingrid ei vertailussa saanut, sillä kyseessä ei ole kilpailu, vaan tavoitteena on etsiä parhaita toimintatapoja ja -menetelmiä sekä ottaa oppia muista yhtiöistä. Kansainvälisen vertailututkimuksen toteuttaa UMS Group Inc.
 
ITOMS-vertailua pidetään alan yhtenä arvostetuimmista vertailututkimuksista. Vuoden 2015 vertailuun osallistui 31 yhtiötä ympäri maailmaa. Tutkittavista kantaverkkoyhtiöistä kaksitoista oli Euroopasta, viisi Pohjois- ja Etelä-Amerikasta, viisi Australiasta/Uudesta-Seelannista
ja yhdeksän Aasiasta/Afrikasta.
 
Lisätietoja:
verkkopäällikkö Marcus Stenstrand, puh. 030 395 5172