;
10.6.2016 09.30
Sähkömarkkinat, Kansainväliset uutiset, Ajankohtaista

ENTSO-E:n transparenssialustalla nyt avoin restful API -rajapinta

ENTSO-E:n ylläpitämä Euroopan laajuinen markkinatietoalusta (European Transparency Platform) on saanut avoimen restful API -rajapinnan, jonka kautta alustan tietoja on helppo hakea käytettäväksi muissa sovelluksissa.
Restful API -rajapinta on tarkoitettu käyttäjille, jotka hakevat tietoa jatkuvasti pieniä määriä. Alustalla olevia tietoja voi myös ladata web-käyttöliittymän kautta. Tietojen käyttöä varten käyttäjän tarvitsee tehdä käyttäjätunnukset ja kirjautua sisään.
 
ENTSO-E:n ylläpitämä transparenssialusta on keskeinen sähkömarkkinatiedon julkaisupaikka, jonne kerätään tietoa muun muassa sähkön tuotannosta, kulutuksesta, siirroista ja hinnoista koko Euroopan tasolla. Transparenssialusta perustuu EU:n sähkömarkkinoiden läpinäkyvyysasetukseen N:o 543/2013. Transparenssialustan tiedot ovat vapaasti käytössä, ja alustaa kehitetään jatkuvasti.
 
ENTSO-E:n transparenssialusta löytyy osoitteesta http://transparency.entsoe.eu ja rajapinnan käyttöohjeet löytyvät osoitteesta http://transparency.entsoe.eu/content/static_content/Static%20content/web%20api/Guide.html