;
24.6.2015 11.35
Lehdistötiedotteet, Ajankohtaista, Muut

Kesätyöntekijät apuna kantaverkon verkkotietojärjestelmän uudistamisessa

Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid toteuttaa noin 30 miljoonan euron laajuudessaan ainutkertaisen kantaverkon toiminnanohjaus- ja verkkotietojärjestelmän uudistusprojektin. Kesätyöntekijöillä on ollut erittäin tärkeä rooli haastavan projektin toteutuksessa.
Fingridissä työskentelee vakituisesti noin 300 henkilöä, mutta kesäisin henkilöstön määrä nousee suuresti. Reilun tuhannen kesätyöhakemuksen joukosta valittiin kesäksi 2015 yli 30 kesätyöntekijää ja 4 Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijaa. Kesätöitä tehdään yhtiön kaikissa toiminnoissa ja lähes kaikilla toimipaikoilla ympäri Suomen.
 
Määrällisesti enin osa kesätyöntekijöitä työskentelee kuitenkin omaisuuden hallinta -toiminnon Elvis-projektissa Helsingissä. Projektissa yhdistetään kaikki tietojärjestelmät, joita tarvitaan kantaverkko-omaisuuden elinkaaren hallintaan ulottuen pitkäntähtäimen suunnitelmista päivittäisen operatiivisen työn suunnitteluun ja hallintaan. Hankkeen projektipäällikkö Marcus Stenstrand on syystäkin innostunut, valmistuessaan tämän vuoden lopulla järjestelmä on laajuudessaan ainutlaatuinen siirtoverkkotoimialalla myös maailmanlaajuisesti arvioituna.
 
Kokonaisuuden ymmärtäminen, vastuunotto ja hyvä ryhmähenki näkyvät koko työyhteisössä
 
Innostusta ja sitoutuneisuutta löytyy myös projektissa työskenteleviltä kesätyöntekijöiltä. Vuoden 2012 kesästä lähtien muutaman henkilön ryhmä on kasvanut yli kymmenen henkilön toisiaan tukevaksi tiimiksi, joka muun muassa siirtää tietoja vanhoista järjestelmistä uuteen, rikastaa ja jalostaa siirrettyjä tietoja sekä testaa uuden järjestelmän toimivuutta.
 
”Haasteena on ollut yhdistää tietolähteitä, joiden tuottama data on hyvin erilaista. Näitä tietoja pitää pystyä analysoimaan ja hyödyntämään aiempaa tehokkaammin. Olemme onnistuneet rekrytoimaan projektiin loistavia kesätyöntekijöitä, jotka ymmärtävät tulevan järjestelmän kokonaisuutena, ovat olleet halukkaita ottamaan vastuuta ja osaavat myös kyseenalaistaa asioita, jos järjestelmän tiedoissa tai toiminnassa testausvaiheessa löytyy virheitä. Kun samassa projektissa työskentelee useampia harjoittelijoita, sparraavat he toisiaan, osa osaa jo perehdyttää uudempia ja keskinäinen into ja luottamus tarttuvat helposti koko työympäristöön" Marcus Stenstrand kertoo.

Kesätyön kautta palkituksi diplomityöntekijäksi
 
Yksi projektissa työskennelleistä kesätyöntekijöistä on Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulussa opiskeleva, Fingridille diplomityötään tekevä Tuomas Haila. Hän on työskennellyt yhtiössä kesästä 2013 alkaen käytönsuunnittelussa, verkon hoidossa ja Elvis-projektissa kesäisin sekä opiskelujen ohessa muinakin aikoina.
 
"Mahdollisuus työskennellä talvisin on ollut erittäin joustavaa. Töitä on voinut tehdä oman aikataulun mukaan silloin kun itselle parhaiten sopii. Innostavaa työssä on huomata kuinka paljon uutta on oppinut koko kantaverkon toiminnasta, työt ovat myös olleet monipuolisia, ja kesätyöntekijöille on annettu paljon vastuuta Elvis-projektissa. Mielestäni Fingrid on todella hyvä paikka tehdä töitä, täällä meillä on hyvät työkaverit ja kannustava työyhteisö", Tuomas Haila summaa kokemuksiaan.
 
Kova työ on kannattanut, Tuomas Haila palkittiin alkukesästä Energiateollisuus ry:n stipendillä. Energia-alan työnantajayhdistys jakaa stipendejä sähkö-, kaukolämpö- tai energiatekniikkaa opiskeleville valmistumisvaiheessa oleville nuorille, jotka suorittavat vähintään osan työssäoppimisjaksostaan energia-alan yrityksessä.  Lisäksi opiskelijan tulee olla osoittanut työelämäjaksonsa aikana innovatiivisuutta ja ammatillista kehittymistä. Työn ja opiskelun lisäksi Tuomaksella on kuitenkin myös toisenlaisia terveisiä tuleville kesätyöntekijöille: "Yrittäkää myös muistaa nauttia kesästä!"
 

 
Lisätietoja:
Marcus Stenstrand, projektipäällikkö
Elvis-järjestelmä
puh. 030 395 5172

Tiina Miettinen, johtaja
Henkilöstö ja viestintä
puh. 030 395 5153