;
26.8.2015 09.50
Projektit

Kantaverkon vahvistus etenee - Lieto-Forssa voimajohtourakka käynnistyy

Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid on tehnyt urakkasopimuksen 400+110 kV -voimajohdon rakentamisesta Liedon ja Forssan välille. Kansainvälisen tarjouskilpailun tuloksena urakoitsijaksi valittiin Dalekovod j.s.c. , joka on kroatialainen erityisesti voimajohtojen rakentamiseen erikoistunut yhtiö. Urakka on Dalekovodille ensimmäinen laatuaan Suomessa. Yhtiöllä on mittavat referenssit aiemmista vastaavista projektitoimituksista muun muassa Norjan kantaverkkoon.

​Uuden voimajohdon rakennustyöt käynnistyvät vielä tämän vuoden puolella voimajohtopylväiden perustustöillä. Uusi voimajohto on pituudeltaan 68 kilometriä ja sijoittuu vanhan purettavan 1920-luvulla rakennetun niin sanotun Rautarouva-johdon paikalle. Vanhan johdon purku käynnistyy kesällä 2016 Forssan päästä ja etenee vaiheittainen kohti Lietoa. Uuden johdon on määrä olla kokonaisuudessaan valmis keväällä 2018. Hankkeeseen liittyvä Liedon sähköaseman perusparannus ja laajennus käynnistyy vuoden päästä. Hankekokonaisuus vahvistaa sähköjärjestelmäämme sekä parantaa käyttövarmuutta lounaisen Suomen alueella.

Tätä hanketta edeltävänä on loppusuoralle edennyt vastaava voimajohtotyömaa Hikiän ja Forssan välillä sekä Forssan sähköaseman laajennushanke. Nämä valmistuvat kokonaisuudessaan maaliskuussa 2016.

Syksyllä 2015 käynnistetään lisäksi uuden 400 + 110 kV Hikiä-Orimattila voimajohdon ja 110 kV Koria-Yllikkälä voimajohdon yleissuunnittelu. Näiden hankkeiden toteutumisen myötä vuoteen 2020 mennessä koko Rautarouva-yhteys Imatralta Turkuun on korvattu uusilla rakenteilla.


Urakan allekirjoitus Helsingissä 17.8.2015.
Klikkaa kuva suuremmaksi.

 

Lisätiedot:
Keijo Välimaa, rakentamispäällikkö, puh. 030 395 5281