;
29.4.2015 10.05
Ajankohtaista, Häiriöt

Fingrid varautuu 29.4. huonoon säähän nostamalla valmiustilaa Itä-Suomessa ja kantaverkkokeskuksessa

Ennustetun säätilan johdosta valmiutta nostetaan keskiviikkona 29.4 kello 21.00 alkaen Itä-Suomen työalueella sekä kantaverkkokeskuksessa. Valmiustilan nosto on voimassa torstaihin 30.4 kello 12.00 asti. Tilanteen muuttuessa varautumisaikaa ja alueita tarkennetaan.
Itä-Suomen työalueella valmistaudutaan mahdollisiin myrskyn aiheuttamiin vikoihin valmistelemalla viankorjausta ja vikapartiointia, ja varmistamalla
riittävä määrä henkilöitä varallaoloryhmään.  

Sääennusteen mukaan nopeasti voimistuva matalapaine kulkee keskiviikkona ja torstain vastaisena yönä maan itäosan yli pohjoiseen. Matalapaine aiheuttaa runsaita sateita suunnilleen Uudeltamaalta Kainuuseen ulottuvalla vyöhykkeellä.
 
Sade tulee suureksi osaksi lumena etenkin Jyväskylä-Joensuu -linjan pohjoispuolella. Etenkin Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa lunta voi kertyä 15-25 cm. Ajokeli on etenkin kyseisellä  alueella erittäin huono myöhäisestä keskiviikkoillasta torstaiaamuun asti sakean (2-4 mm/h) lumisateen vuoksi.
 
Etenkin matalapaineen etelä- ja länsipuolella lännen ja pohjoisen välinen tuuli voimistuu ja on puuskaista. Maan itäosassa ja Kainuussa puuskat voivat olla torstain vastaisena yönä ja torstaiaamuna yli 20 m/s.

Lisätietoja:
Arto Pahkin, valvomopäällikkö
puh. 030 395 4315