;
19.10.2015 10.40
Ajankohtaista, Lehdistötiedotteet, Projektit

Fingrid jatkaa pääkaupunkiseudun sähkönsyötön varmistamista kehittämällä Espoon sähköasemaa

Kantaverkkoyhtiö Fingrid on tehnyt investointipäätöksen Espoon sähköaseman kehittämisestä. Investoinnilla varmistetaan Länsi-Uudenmaan, erityisesti Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten sähkönsyöttöä.

​Espoon sähköaseman tehtävänä on liittää Fingridin kantaverkko ja paikalliset suurjännitteiset jakeluverkot toisiinsa. Asemalla oleva muuntaja yhdistää kantaverkon 400 kilovoltin ja jakeluverkon 110 kilovoltin jännitteisiä osia. Espoon ja ympäristökuntien sähkönkulutus on kasvanut ja samanaikaisesti Espoon oma sähköntuotanto on vähentynyt merkittävästi.

Edellä mainitut muutokset ovat johtaneet siihen, että Länsi-Uudellemaalle siirretään yhä enemmän sähköä kantaverkosta Espoon sähköaseman muuntajan kautta. Kasvaneen sähkönsiirtotarpeen vuoksi Espoon sähköaseman muuntokapasiteettia lisätään.

Fingridin tekemän investointipäätöksen mukaisesti sähköasemalle lisätään toinen 400/110 kilovoltin muuntaja, ja samalla 400 ja 110 kilovoltin kytkinlaitoksia laajennetaan. Samassa yhteydessä asemalla tehdään perusparannustoimenpiteitä.

Lähes 9 miljoonan euron arvoisen investoinnin rakennustyöt alkavat kesällä 2016, ja hanke valmistuu loppuvuodesta 2017.

Espoon sähköasemainvestointi ja syyskuussa julkaistu Vantaalla sijaitsevan Länsisalmen sähköaseman kehittäminen ovat osa Fingridin määrätietoista investointiohjelmaa, jolla parannetaan pääkaupunkiseudun sähkönsyöttöä, ja pidetään sähkönsyötön käyttövarmuus nykyisellä erinomaisella tasolla paikallisen sähköntuotannon vähentymisestä huolimatta.

Lisätietoja:
johtaja, kantaverkkopalvelut ja suunnittelu, Jussi Jyrinsalo
puh. 040 550 2044