;
22.9.2015 09.20
Lehdistötiedotteet, Ajankohtaista, Muut

Fingrid järjestää voimajohtojen ja sähköasemien viankorjausharjoituksen Heinolassa

Kantaverkosta vastaava Fingrid Oyj varautuu voimajohtojen ja sähköasemien vikaantumiseen harjoittelemalla säännöllisesti vikojen korjausta ja kehittämällä yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Fingrid järjestää 22.- 23.9.2015 Heinolassa viankorjausharjoituksen, johon osallistuu yli 70 Fingridin ja palvelutoimittajien edustajaa.
Harjoituksen teemana on varautuminen. Vaikka kantaverkossa esiintyy harvoin suuria vikoja, on Fingridissä varauduttu nopeaan viankorjaukseen sopimalla korjausvalmiuden jatkuvasta ylläpidosta voimajohto- ja sähköasemakunnossapitotoimittajien kanssa. Voimajohtoylväs voi vikaantua esimerkiksi luonnonilmiön, kuten myrskyn, seurauksena. Vikatilanteessa Fingrid ja palvelutoimittajat paikallistavat vikapaikan, jonka jälkeen palvelutoimittajat järjestävät paikalle riittävästi työvoimaa ja korjaukseen tarvittavat varaosat. Voimajohtopylväiden vaurioituessa varaudutaan alueen raivaukseen, pylvään rakenteiden korjaamiseen tai uuden pylvään pystytykseen. Tilanteesta ja vaurion laajuudesta riippuen, uusi voimajohtopylväs saadaan pystytettyä jopa seuraavan päivän kuluessa. 
 
Uusi pylväs tai varaosat vioittuneen voimajohdon tai sähköaseman osan korjaukseen saadaan viankorjausvarastoista. Harjoituksen aikana Heinolan varastolla esitellään uusi Fingridin kehittämä kapean paikan viankorjauspylväs. Kapeaa pylvästä voidaan käyttää esimerkiksi kaupunkiympäristössä ja paikoissa, joissa pylvään pystyssä pitäville haruksille on vähän tilaa.
 
Kaksipäiväisen harjoituksen tavoitteena on vahvistaa ja kehittää Fingridin ja kunnossapitotoimittajien välistä yhteistyötä, ja muistuttaa viankorjaukseen osallistuvia henkilöitä korjauksen aikaisista keskeisistä tehtävistä. Säännöllisesti järjestettyjen harjoitusten tuloksena löydetään usein uusia  kehityskohteita, joita parantamalla turvataan sähköverkon toimivuus myös mahdollisissa vikatilanteissa.
 
Lisätietoja:
kunnonhallintapäällikkö, sähköasemat, Timo Heiskanen, puh. 040 503 2458  kunnonhallintapäällikkö, voimajohdot Mikko Jalonen, puh. 040 827 0159