;
25.8.2015 16.05
Ajankohtaista, Projektit

Fingrid ja Hyosung Corporation allekirjoittivat sopimuksen kolmen verkkomuuntajan toimituksesta

Fingrid Oyj ja etelä-korealainen Hyosung Corporation allekirjoittivat 25.8.2015 sopimuksen kolmen 400 MVA 400 kV verkkomuuntajan toimituksesta vuosille 2017-2018. Muuntajien alustavat sijoituspaikat ovat Espoon, Länsisalmen (Vantaa) sekä Hirvisuon (Kokkola) sähköasemat.
 
Espoon ja Länsisalmen muuntajilla vahvistetaan pääkaupunkiseudun muuntokapasiteettia ja siten sähkön alueellista toimitusvarmuutta. Muuntokapasiteetin lisääminen pääkaupunkiseudulle mahdollistaa suuremman joustavuuden keskeytysjärjestelyissä.  Tämä helpottaa erityisesti kesällä sähköntuotannolta alijäämäisen Helsingin sähkönsiirtotilannetta.
 
Hirvisuon muuntajalla vahvistetaan Pohjanmaan 110 kV kantaverkkoa, jossa tuotannon ja kulutuksen vaihtelu on ollut suurta ja vaikeasti ennustettavissa.
 
Kaupan arvo on noin 8,5 miljoonaa euroa. Sopimus sisältää option kolmesta lisämuuntajasta.
 
Lisätietoja:
Rakentamispäällikkö Daniel Kuosa, puh. 030 395 5145
 


Kuva allekirjoitustilaisuudesta, jossa paikalla olivat S.H. Ahn, Danny Kim ja Matthew Kim (Hyosung Corporation), Tuomo Luukkainen ja Jouni Pyykkö (Eurolaite Oy) ja Jussi Jyrinsalo, Kari Kuusela, Daniel Kuosa, Timo Ojanen ja Keijo Välimaa (Fingrid Oyj).