;
8.5.2015 07.25
Ajankohtaista, Projektit

Asukastilaisuus Kangasalan Lavianvuoressa houkutti rokalle

Fingridin valmistumaisillaan olevan sähköaseman Avoimet ovet -tilaisuus Lavianvuoressa, aivan Valkeakosken läheisyydessä, sai alueen asukkaat liikkeelle.

Muutoin turvallisuussyistä tiukasti suljetut aseman portit avattiin yleisölle torstaina 7.5.2015 ja halukkaat pääsivät nauttimaan soppatykin rokasta ja kurkistamaan miltä muuntoaseman kojeet näyttävät lähietäisyydeltä.   

Aseman käyttöönotto ajoittuu keväälle-alkukesään 2015. Tämän jälkeen asemalle kytketään voimavirta ja liikkuminen alueella on vain alan ammattilaisten hommaa.
 
Lavianvuoren sähköaseman lisäksi tekeillä ovat voimajohdot Tikinmaan ja Lavianvuoren sähköasemien välille sekä Multisilllasta ja Kangasalalta tulevien voimajohtojen käännöt Lavianvuoreen.
 
Pirkanmaan alueen sähkönkulutus on jatkuvassa kasvussa. Tampereen lisäksi Valkeakoskella on paljon suurteollisuutta ja asutusta tulee jatkuvasti lisää. Nyt rakennetuilla nykyaikaisilla ratkaisuilla pystytään tukemaan niin teollisuutta kuin alueen asukkaidenkin sähköntarvetta. Rakennusratkaisujen avulla säästetään häviösähköissä eikä 110 kilovoltin verkkoa tarvitse vahvistaa laajamittaisesti.
 
Lue lisää voimajohtohankkeesta täältä ja Lavianvuoren sähköaseman rakentamisesta täältä

Lisätietoja:
Mikko Ahonen, projektipäällikkö (voimajohdot)  puh. 030 395 5311 
Hannu Heikkinen, projektipäällikkö (sähköasema)  puh. 030 395 4167

 


Asema-alueeseen ja laitteisiin pääsi tutustumaan turvallisesti ihan lähietäisyydeltä, alkukesällä asema on jo jännitteinen.
Torstaipäivän kunniaksi tarjolla oli rokkaa ja räiskäleitä.

Kuvat: Tommi Käppi