;
24.9.2014 13.05
Ajankohtaista, Lehdistötiedotteet, Muut

Sähköisen viestinnän edistäjän tunnustus Fingridille

Viestintävirasto on myöntänyt Sähköisen viestinnän edistäjän tunnustuksen Fingrid Oyj;lle. Perusteluissa todetaan, että kantaverkkoyhtiö Fingrid huolehtii esimerkillisesti toimintansa turvallisuudesta, mikä mahdollistaa havaittujen tietoturvapoikkeamien avoimen käsittelyn tiedonvaihtoryhmissä ja myös julkisuudessa.
Perustelujen mukaan Fingrid on toiminnallaan parantanut kansallista tietoturvallisuutta lisäämällä tietoturvauhkiin liittyvää tiedonvaihtoa ja mahdollistanut siten osaltaan ajantasaisen ja oikean tilannekuvan muodostamisen. Lisäksi Fingridin toiminta on edistänyt Viestintäviraston HAVARO-havainnointijärjestelmän käyttöönottoa uusissa organisaatioissa.

Tunnustus luovutettiin 24.9.2014 pidetyssä Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen ja Huoltovarmuuskeskuksen järjestämässä Tietoturva nyt! -seminaarissa. Fingridin puolesta tunnustuksen vastaanotti ICT-johtaja Kari Suominen. "Fingridin arvoihin kuuluvat avoimuus ja vastuullisuus. Tätä olemme lähteneet toteuttamaan läpi koko toiminnan, myös ICT:ssä ja viestinnässä. Iloisena ja yllättyneenä otamme palkinnon vastaan ja jatkamme toiminnan kehittämistä samaan suuntaan", totesi Suominen palkinnosta.

Viestintäviraston tunnustus myönnetään vuosittain taholle, joka on merkittävästi edistänyt sähköisen viestinnän kehittymistä ja leviämistä maassamme ja sitä kautta vaikuttanut positiivisesti viestintämarkkinoiden ja -palvelujen kehittymiseen niin yritysten kuin kansalaisten hyväksi.

Lisätiedot:
ICT-johtaja Kari Suominen, Fingrid Oyj, p. 030 395 4134
päällikkö Antti Kiuru, Kyberturvallisuuskeskus, Viestintävirasto, p. 0295 390 559


kuvassa Kari Suominen
kuvaaja: Tero Pajukallio