;
21.5.2014 13.35
Ajankohtaista

Omaisuuden hallinnan teemapäivä kokosi Fingridin palvelutoimittajat yhteen

Fingridin palvelutoimittajille joka toinen vuosi järjestettävään omaisuudenhallinnan teemapäivä kokosi sekä Fingridin palvelutoimittajien edustajat että Fingridin henkilökunnan vaihtamaan kokemuksia pöydän molemmin puolin.
Kiitos palvelutoimittajille
 
Tilaisuuden avauspuheenvuorossa Fingridin varatoimitusjohtaja Kari Kuusela kävi läpi meneillään olevia suurimpia hankkeita, joita on ollut paljon ympäri Suomen. Kuusela kiitti palvelutoimittajia laadukkaasta kantaverkkotyöstä ja onnistuneesta yhteistyöstä. Erityisesti Suomen ja Viron välinen EstLink 2 -hanke sai kiitosta.
 
- Hanke jää historiaan poikkeuksellisen laadukkaasti toteutettuna HVDC-projektina, totesi Kuusela.
 
Kuusela muistutti, että palvelutoimittajat ovat Fingridille elintärkeitä. Viime vuonna palvelutoimittajien tekemän työn määrä oli noin 640 henkilötyövuotta. Tämä vastaa yli miljoonaa työtuntia.
 
Kuuselan mukaan viime vuosien suurinvestointihankkeet ovat hetkeksi takanapäin, mutta perusprojekteissa on paljon tehtävää. Suomessa on meneillään valtava neljännen aallon rakentamisen aika, ja työtä on enemmän kuin koskaan ennen. Kuusela totesi, että kaikki toimijat ovat osa tätä konetta. Nyt kone on trimmattu ja se toimii erinomaisesti. Tämä näkyy myös tuloksissa.
 
Investointihankkeiden uusia tuulia
 
Rakentamispäällikkö Keijo Välimaa Fingridiltä totesi tulevista investointihankkeista, että lähivuosille on leimallista, että erilaisia hankkeita on paljon ja uusia asioita ja tarpeita syntyy jatkuvasti. Tulevaisuutta kuvastaa Välimaan mukaan ennen kaikkea jatkumo nyt jo tehtyyn työhön.
 
Yksikön päällikkö Suvi Lokkinen esitteli Fingridin työturvallisuuden kehityshankkeita. Lokkinen kannusti palvelutoimittajia osallistumaan työturvallisuuden kehittämiseen. Lokkisen mukaan nyt on hyvä aika ja paikka vaikuttaa turvallisuuteen. Palvelutoimijat toimivat asian ytimessä ja ollessaan kentällä he tietävät parhaiten, mitä turvallisuuteen liittyviä asioita täytyy parantaa.
 
Fingridin elämäntyöpalkinto Matti Seppälälle
 
Omaisuudenhallinnan päivässä Fingrid palkitsi Matti Seppälän Elämäntyöpalkinnolla. Seppälä työskentelee myyntijohtajana Eltel Networks Oy:ssä. Ensimmäistä kertaa myönnetyn Elämäntyöpalkinnon lisäksi jaettiin Vuoden 2013 Rakentaja -palkinto Empower Oy:n Tomi Saloselle ja Vuoden 2013 Kunnossapitäjä -palkinto Voimatel Oy:n Markku Kiiskiselle.
 
- Valintojen tekeminen palkittavien suhteen oli erittäin vaikeaa, sillä meillä on paljon erinomaisia palvelutoimittajia. Niin meillä Fingridissä kuin palvelutoimittajien puolella on paljon osaavaa ja sitoutunutta henkilöstöä. On heidän ansiotaan, että menestymme kansainvälisissä vertailuissa niin hyvin, Fingridin varatoimitusjohtaja Kari Kuusela totesi tilaisuudessa.
 
Lisätietoja:
Varatoimitusjohtaja Kari Kuusela puh. 030 395 5129
 
Fingridin varatoimitusjohtaja Kari Kuusela (vas.) ja verkkojärjestelmät-yksikön päällikkö Suvi Lokkinen (oik.) onnittelevat palkittuja työntaitajia: Markku Kiiskinen (Voimatel Oy), Matti Seppänen (Eltel Networks Oy), Tomi Salonen (Empower Oy).