;
14.10.2014 14.10
Ajankohtaista

Maanomistajat antavat jälleen hyvän arvosanan Fingridille

Tuoreen maanomistajille suunnatun yrityskuvatutkimuksen tuloksista ilmenee, että Fingrid tunnistetaan luotettavaksi, osaavaksi ja huolehtivaksi yritykseksi. Yleisarvosana Fingridistä toimijana on parantunut edellisvuodesta selvästi. Uusien voimajohtojen rakennusaikaiseen viestintään toivotaan parannusta.
Fingrid tutkii säännöllisesti maanomistajien yritysmielikuvia energia-alan toimijoihin. Syksyllä valmistuneen tutkimuksen mukaan maanomistajien antama yleisarvosana Fingridille oli parantunut edellisvuoden tutkimukseen verrattuna. Tulosten mukaan Fingrid tunnetaan hyvin nimeltä. Vastaajista 87 prosenttia muisti kuulleensa Fingridistä aiemmin. Edelleen Fingridin nimeltä tuntevista 89 prosenttia arvioi Fingridiä joko myönteisesti tai neutraalisti. Kaikkein positiivisimmin Fingridiin suhtautuvat ne maanomistajat, joiden mailla Fingridin voimajohtoja on.
 
Mielikuvallisesti Fingridiä arvostetaan erityisesti luotettavana, tehokkaana, uudistusmielisenä, vastuullisena ja yhteistyökykyisenä toimijana. Näiden kaikkien kysymysten tulokset olivat myös parantuneet edellisestä vuodesta.
 
Maankäyttöpäällikkö Ilkka Alm toteaa, että:
- Fingridin saama yleisarvosana on positiivinen uutinen ja se osoittaa, että työmme on tuottanut tulosta. Periaatteisiimme kuuluu avoin ja rehellinen toiminta. Vaikka voimajohtotöissä joudutaan joskus käyttämään järeitäkin työmenetelmiä, pyrimme kuitenkin kuulostelemaan maanomistajien mielipiteitä herkällä korvalla.
- Erityisen tyytyväinen olen siitä, että ne joiden omistamille maille rakennamme johtojamme antavat korkeimmat arvosanat Fingridille, toteaa Alm.
 
Viestintä ja siinä onnistuminen nousee esiin maanomistajatutkimuksessa. Maanomistajat kokevat, että varsinkin uusilla voimajohtolinjoilla rakennusaikainen viestintä voisi olla tehokkaampaa. Rakennusajat ovat pitkiä ja ne etenevät vaiheittain. Hankkeesta ja sen aikatauluista toivotaankin enemmän säännöllistä viestintää omistajien suuntaan.
 
Yrityskuva käytännön toteutuksesta vastasi IROResearch Oy. Kysely toteutettiin puhelinhaastatteluilla syyskuussa 2014 maanomistajille. Vastaajat valittiin rekisteristä, jossa on 2 700 maanomistajaa. Kaikkiaan tehtiin 400 puhelinhaastattelua.
 
Lisätietoja:
Ilkka Alm, maankäyttöpäällikkö, puh. 030 395 5101
Marjaana Kivioja, viestintäpäällikkö, puh. 030 395 5257