;
17.6.2014 17.00
Ajankohtaista, Sähköjärjestelmä, Projektit

Fingrid ylläpitää kesällä Pohjanmaan verkon käyttövarmuutta kantaverkon rakennustöiden aikana

Fingridin mittavat kantaverkon rakennustyöt Pohjanmaalla vaativat tänä kesänä useiden johtojen siirtokeskeytyksiä. Kantaverkon käyttövarmuus tulee turvata myös näissä poikkeuksellisissa käyttötilanteissa.
Tilanne muuttui haastavaksi Vaasan ja Kokkolan alueella alueen keskeisten voimalaitosten vuosihuoltojen alkaessa toukokuun lopulla kantaverkon johtotöiden aikana. Jotta sähköntoimitus alueella voidaan turvata myös mahdollisissa verkon yllättävissä vikatilanteissa, Fingrid on sopinut sähköntuotannosta ja vuosihuoltojen siirroista voimalaitosten omistajien kanssa.
 
Juhannukseen mennessä käyttövarmuutta turvaavaa voimalaitosten tuotantoajoa on tehty yhteensä vajaalla miljoonalla eurolla, johon sisältyy myös Fingridin omistaman Kristiinan varavoimalaitoksen käyttöä. Tilanne jatkuu nykyisen kaltaisena viikkoja ja voimalaitosten tuotantoajoa tarvittaneen riippuen alueen kulutuksen määrästä ja eri voimalaitosten normaalista ajosta sähkömarkkinoilla. Näillä toimenpiteillä Pohjanmaan kantaverkon käyttövarmuus ylläpidetään mitoitussääntöjen mukaisena.
 
Lisätietoja:
suunnittelupäällikkö Timo Kaukonen, puh. 030 395 4228