;
11.6.2013 14.00
Lehdistötiedotteet

Kampanja muistuttaa sähköjohtojen vaaroista

"Tiedä ennen kuin toimit!" on teemana viime vuonna alkaneessa kampanjassa, joka nostaa esille turvallisuuden avainasiat sähköjohtojen läheisyydessä työskenneltäessä. Kampanjassa on mukana kaikkiaan kymmenen yritystä ja organisaatiota.
Kampanjan tavoitteena on muistuttaa sähköjohtojen lähellä työskentelyn turvaohjeista muun muassa maanrakennus-, maanviljelys- ja puunkaatotöissä. Kohderyhmät kuluttajista ammattilaisiin pyritään tavoittamaan käyttäen useita eri kanavia, kuten internet-sivustoa sekä erilaisia ryhmille järjestettäviä koulutustilaisuuksia.
 
Sähköjohtojen ja etenkin pylväsrakenteiden läheisyydessä on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta. Voimajohtorakenteisiin aiheutettu pieneltäkin tuntuva vaurio saattaa johtaa vakaviin seurauksiin. Työkoneen tai sen osan osuminen voimajohtoon voi myös aiheuttaa hengenvaaran. Vaaratilanteet liittyvät myös sähkökaapeleihin. Kaivutöitä tehtäessä tulee huomioida sähkökaapeleiden läheisyys. Myös maanviljelyssä käytettävät peiteharsot saattavat aiheuttaa vaaratilanteita lentäessään voimajohdolle.
 
Kampanjan nettisivuille osoitteeseen www.hengenvaara.fi on koottu pysäyttäviä videoita, turvaohjeita sekä aihetta taustoittavia artikkeleita. Lisäksi kampanja-aineistoon kuuluu ammattilaisille suunnattua koulutusmateriaalia sekä taskuun mahtuva turvallisuusesite.
 
Kampanjassa ovat mukana Elenia Oy, Energiateollisuus ry, EPV Alueverkko Oy, Fingrid Oyj, Fortum Sähkönsiirto Oy, Helen Sähköverkko Oy, INFRA ry, Itäsuomalaisten sähköyhtiöiden yhteenliittymä, Tukes ja Vantaan Energia Sähköverkot Oy.
 
Lisätiedot:
www.hengenvaara.fi
Tuomas Maasalo/ Fingrid Oyj, puh. 030 395 5183 tai 040 669 4290