;
20.3.2013 10.00
Ajankohtaista

Earth Hour -tapahtuma kannustaa energiansäästöön

Maailmanlaajuinen tapahtuma Earth Hour järjestetään tänä vuonna maaliskuun 23. päivä. Vuosittaisessa tapahtumassa ihmiset ja yhteisöt ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunniksi sovittuun paikalliseen kellonaikaan. Suomessa tapahtuma alkaa kello 20.30.Suomen kantaverkkoyhtiö Fingridin tehtävänä on vastata maamme sähköjärjestelmän toimivuudesta sekä sähkön ja tuotannon tasapainosta kullakin hetkellä. Fingrid on varautunut sähkön tuotannon ja kulutuksen äkillisiin muutoksiin, jotka voisivat haitata sähköjärjestelmän toimivuutta, eikä Fingridin arvion mukaan Earth Hour - tapahtuma aiheuta vaaraa Suomen sähköjärjestelmän toimivuudelle. 

Suomen sähköjärjestelmän reaaliaikaista tasapainoa voi seurata Fingridin verkkopalvelussa, sivulta Voimajärjestelmän tila. 

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä tapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna seitsemättä kertaa. Ensimmäinen Earth Hour oli Australiassa vuonna 2007, ja tästä kampanja on laajentunut yli 150 maassa järjestettäväksi tapahtumaksi.


Lisätietoja:
Kehityspäällikkö Jonne Jäppinen puh. 030 395 4225