;
7.5.2012 15.00
Ajankohtaista

Kylvöjen peiteharsot kiinnitettävä huolella

Kevätkylvöjen alkaessa kantaverkkoyhtiö Fingrid muistuttaa maanviljelijöitä kylvöjen peiteharsojen kiinnittämisestä huolella voimajohtojen läheisyydessä.
Kevätkylvöjen peiteharsojen kanssa on oltava huolellinen ja varottava etteivät ne lennä voimajohtoihin, Fingridistä muistutetaan. Jos keväisiä istutuksia peitetään harsoilla, kannattaa varmistaa painoilla ja muilla kiinnittimillä, että harsot pysyvät paikallaan myös puuskaisella ja voimakkaalla tuulella. Tuulenpuuskien lennättämät harsot saattavat aiheuttaa esimerkiksi käyttöhäiriöitä voimajohdoilla.
 
Voimajohtoihin takertuneet harsot on aina turvallisuussyistä jätettävä ammattilaisten irrotettaviksi. Vähänkin kostunut tai likaantunut harso johtaa sähköä, joten harsoon koskemisessa on sähköiskun vaara. Irrottamisen ajaksi voimajohdolta on katkaistava jännite. Jotta vaaratilanteilta voidaan välttyä, on jokaisesta johtoihin lennähtäneestä harsosta ilmoitettava välittömästi joko Fingridiin tai paikalliselle sähkönjakeluyhtiölle.
 
Peiteharsot pysyvät paikoillaan voimakkailla tuulenpuuskilla, kun ne kiinnitetään riittävän suurten painojen avulla jokaisesta kulmastaan ja myös keskeltä harson peittämää alaa. Keskialueella painoa on oltava jopa 200 kiloa.
 
Lisätietoja:
Kunnonhallintapäällikkö Mikko Jalonen, puh. 030 395 4176 tai 040 8270 159