;
19.4.2011 00.00
Pörssitiedotteet

Fingridin omistusjärjestelyt saatu päätökseen

Kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj:n omistusjärjestelyt on saatu päätökseen. Pohjolan Voima Oy ja Fortum Power and Heat Oy ovat myyneet Fingridin omistusosuutensa valtiolle ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmariselle.
Omistusmuutokset pohjautuvat EU:n sisämarkkinadirektiiviin, joka on edellyttänyt siirtoverkkoyritysten eriyttämistä sähkön tuotantoa ja myyntiä harjoittavista yrityksistä maaliskuuhun 2012 mennessä.
 
Suomen valtio osti noin 81 prosenttia ja Ilmarinen noin 19 prosenttia Fortumin ja PVO:n omistamista Fingridin osakkeista. Osakekaupan jälkeen valtion omistusosuus Fingridissä on noin 53 %, Ilmarisen noin 20 % ja muiden osakkaiden, jotka pääosin ovat suomalaisia eläkevakuutus- ja vakuutusyhtiöitä noin 27 %.
 
Fingrid Oyj omistaa Suomen kantaverkon ja kaikki sähkönsiirron merkittävät ulkomaanyhteydet. Kantaverkko on sähkönsiirron runkoverkko, johon ovat liittyneet suuret voimalaitokset ja tehtaat sekä alueelliset jakeluverkot. Kantaverkossa on voimajohtoja yhteensä noin 14000 kilometriä ja yli 100 sähköasemaa.
 
Lisätietoja:
Fingrid Oyj, toimitusjohtaja Jukka Ruusunen, puh. 040 593 8428