;
24.9.2010 00.00
Ajankohtaista

Läntisen Keski-Euroopan ja Pohjoismaiden sähkömarkkinoiden yhdistämispäivä vahvistettu

Läntisen Keski-Euroopan - Saksan, Ranskan ja Benelux-maiden - ja samalla Pohjoismaiden ja Läntisen Keski-Euroopan sähkömarkkinoiden yhdistämistä valmistelevat osapuolet ilmoittivat 17.9.2010 pidetyn kokouksensa tuloksena asianomaisten Keski-Euroopan maiden ja Pohjoismaiden sähkömarkkinaviranomaisille, että kyseisten markkina-alueiden yhdistymispäiväksi on vahvistettu 9.11.2010.
Hankkeiden lopullinen käynnistyminen riippuu vielä jäljellä olevien testien onnistumisesta ja ratkaisun viranomaishyväksynnästä. Hankkeen toisen vaiheen, johon kuuluu Norjan ja Hollannin välisen NorNed-kaapelin kapasiteetti, suunniteltu käynnistymispäivämäärä on 14.12.2010.
 
Läntisen Keski-Euroopan maiden ja Pohjoismaiden kantaverkkoyhtiöt, sähköpörssit sekä Hampurissa toimiva European Market Coupling Company (EMCC) ovat ottaneet merkittävän askeleen hankkeiden toteuttamisessa. Testaustyössä on saavutettu viime kuukausien aikana merkittävää edistystä, ja tähän mennessä tehdyissä analyyseissä on saatu lupaavia tuloksia.
 
Läntisen Keski-Euroopan ja Pohjoismaiden osapuolet sekä EMCC
 
Lehdistötiedote 29.7.2010:
Eurooppalainen sähkömarkkinaintegraatio etenee
 
Lisätietoja:
johtava asiantuntija, EU-asiat, Fingrid Oyj, Risto Lindroos, puh. 030 3955139