;
10.6.2010 00.00
Lehdistötiedotteet

Fingridille kansainvälinen sertifikaatti hyvästä omaisuuden hallinnasta

Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid on saanut ensimmäisenä yrityksenä Pohjoismaissa kansainvälisen arvostetun pätevyystodistuksen hyvästä omaisuuden hallinnasta Lloyd's Registeriltä. Yhtiön voimajohtojen ja sähköasemien huolellinen kehittäminen, rakentaminen ja kunnossapito turvaa kaikkien suomalaisten sähkönsaannin.

Yritysten turvallisuuteen ja riskien hallintaan erikoistunut kansainvälinen organisaatio Lloyd's Register on tutkinut kevään aikana Fingridin omaisuuden hallinnan toiminnan vertaamalla Fingridin toimintaa alan parhaisiin käytäntöihin. Vertailukohteena oli British Standard Institutionin (BSI) kehittämä PAS 55 (Publicly Available Specification 55) spesifikaatio, joka soveltuu omaisuusvaltaisten alojen toiminnan arviointiin. Lloyd's Registerin mukaan Fingrid toiminta ylittää spesifikaation asettamat vaatimukset. Myös muita energiayhtiöitä maailmalta, kuten Iso-Britannian National Grid ja Irlannin ESB, ovat saaneet sertifikaatin.

Fingrid etsii aktiivisesti uusia tapoja kehittää sekä verrata toimintaansa muihin kantaverkkoyhtiöihin. Tämän vuoksi yhtiö on osallistunut aktiivisesti ja pitkäjänteisesti kantaverkkotoiminnan tehokkuutta mittaaviin kansainvälisiin vertailututkimuksiin sekä eurooppalaiseen kantaverkkopalvelun hintaa vertailevaan tutkimukseen.

Fingrid on menestynyt hyvin kansainvälisissä vertailututkimuksissa ja ollut alan terävintä kärkeä. Tämän toiminnan ohelle Fingrid on valinnut uudeksi oppimispoluksi vertailun kansainväliseen omaisuuden hallinnan spesifikaatioon. Spesifikaatio kattaa laajalti hyvään omaisuuden hallintaan kuuluvat osa-alueet määrittäen, mitä omaisuusvaltaisen yrityksen tulisi tehdä jättäen tekotavan yrityksen harkintaan.

PAS 55 spesifikaatio tarjoaa selkeän ja järjestelmällisen tavan johtaa ja hallita omaisuutta koko elinkaaren. Samoin spesifikaatio noudattaa ISO standardeistakin tuttua 'suunnittele, toteuta, arvioi ja kehitä' - mallia.  - Fingridin toiminnan sertifiointi on osoitus siitä, että myös ulkopuolisten silmin katsottuna omaisuuden hallintamme on mallikelpoista. Emme ainoastaan siirrä sähköä luotettavasti, me panostamme varmaan ja turvalliseen toimintaan, pidämme sähköasemat ja voimajohdot hyvässä kunnossa ja edellytämme kaikilta palvelun- ja tavarantoimittajilta toimintamallimme mukaista laadukasta ja vastuullista toimintaa, kommentoi asiaa Fingridin omaisuuden hallinnasta vastaava varatoimitusjohtaja Kari Kuusela.

- Lloyd's Register on auditointien ammattilainen ja heillä on vahva osaaminen omaisuuden hallinnasta ja sähköalalta. Nyt Fingrid voikin luottavaisin mielin keskittyä mittavaan 1,6 miljardin euron investointiohjelmaan ja nykyisen infrastruktuurin ylläpitoon. Rakennamme seuraavan kymmenen vuoden aikana lähes 3000 kilometriä voimajohtoja ja noin 30 uutta sähköasemaa, Kuusela sanoo.

Lloyd's Registeriltä sertifikaatin luovutti tänään verkkoliiketoiminnan päällikkö Peter Glaholm.
- On aina ilo työskennellä teollisuuden omaisuuden hallinnan johtavien toimijoiden kanssa. Koko arviointitiimimme on vakuuttunut siitä, että Fingrid on sitoutunut kehittämään omaisuuden hallintaansa ja siksi minulla on ilo myöntää Fingridille ensimmäisenä yrityksenä Pohjoismaissa PAS 55 sertifikaatti, kommentoi Glaholm.  

Lisätietoja:
Varatoimitusjohtaja Kari Kuusela, puh. 040 502 7333