;

EU-nettikeskustelua energiasta

Millaisena näet Euroopan tulevaisuuden? Mitä mieltä olet EU:n ympäristö- ja energiapolitiikasta? Tarvitaanko kulttuurienvälistä vuoropuhelua?

Euroopan komissio käynnistää uudistetun Debate Europe -keskustelufoorumin. Ensimmäinen online-keskustelu uudistetulla Debate Europe -kansalaisfoorumilla järjestetään tiistaina 29.1. klo 16.00-18.00 Suomen aikaa. Kansalaisten kannanottoihin ja kysymyksiin vastaavat mm. komissaarit Margot Wallström (viestintä), Stavros Dimas (ympäristö) ja Andris Piebalgs (energia). Käyttäjätunnuksen voi luoda heti aamulla, jotta pääsee nopeasti mukaan keskusteluun.

Uudistetun kansalaisfoorumin keskeiset aiheet ovat Euroopan tulevaisuus, energia ja ilmastonmuutos sekä kulttuurienvälinen vuoropuhelu.

Alkuperäinen Debate Europe -foorumi perustettiin vuonna 2006 ja sillä käytiin kolmen vuoden aikana 1,3 miljoonaa kertaa. Uudistettu foorumi on helppokäyttöisempi ja keskittyy ajankohtaisimpiin aiheisiin. Uudistuksen tavoitteena on myös lisätä verkkokeskustelun vuorovaikutteisuutta.

Foorumi on avoinna kaikkina aikoina, ja siellä järjestetään aika ajoin keskusteluja meppien, komissaarien ja asiantuntijoiden kanssa.