;
16.5.2005 00.00
Lehdistötiedotteet

Kylvöjen kateharsot

Tuulenpuuskien lennättämät kateharsot aiheuttavat vuosittain käyttöhäiriöitä voimajohdoilla. Valtakunnan päävoimansiirtoverkosta vastaava Fingrid Oyj muistuttaa, että johtoihin takertuneita harsoja ei missään tapauksessa saa mennä irroittamaan itse.

Vähänkin kostunut tai likaantunut harso johtaa sähköä, joten voimajohtoon takertuneena se aiheuttaa kosketettaessa vaaratilanteen. Harson irrottamisen ajaksi voimajohdolta on katkaistava jännite, joten jokaisesta johtoihin harhautuneesta harsosta on ilmoitettava välittömästi joko Fingridiin tai paikalliseen sähkönjakeluyritykseen. Harson omistaja voi joutua korvaamaan huolimattomasta kiinnityksestä aiheutuneet vahingot.

Kateharsot pysyvät paikoillaan myös kovilla tuulenpuuskilla, kun ne kiinnitetään paikoilleen riittävän suurten painojen avulla joka kulmastaan ja myös keskeltä. Keskialueella on oltava painoa jopa 200 kiloa. Toimivaksi on osoittautunut paikan päällä mullalla täytettävä muovisäkki. Kun harsot poistetaan, muovisäkkien sisältö on helppo tyhjentää ja näin vältytään raskaiden kivien tai muiden painojen kuljettamiselta.

Lisätietoja: Ari Levula, 030 395 5505 tai 0400 648 522