;
13.10.2005 00.00
Lehdistötiedotteet

Kaakkurin maisemapylväiden valaistus juhlistaa 400 vuotiasta Oulua

Oulun Kaakkurin kaupunginosan muotoillut voimajohtopylväät ovat saaneet valaistuksen kaupungin 400-vuotisjuhlan kunniaksi. Oulun Energian ja Suomen päävoimansiirtoverkosta vastaavan Fingrid Oyj:n yhteistyössä toteuttama valaistus on liitetty kaupungin katuvalaistukseen ja sen ohjaukseen.

Studio Nurmesniemen suunnittelema kahdeksan pylvään sarja rakennettiin Kaakkurin kaupunginosaan vuosituhannen alussa. Siniset, noin kaksikymmentä metriä korkeat teräspylväät rytmittävät lentokentän läheisyydessä olevaa uutta asuinaluetta modernina maamerkkinä. Pylväät ovat osa 110 kilovoltin (kV) voimajohtoa Pikkaralasta Kalajoelle.

Kaupungin 400-juhlavuoden kunniaksi tehty kuuden pylvään valaistus tuo pylväiden pelkistetyn selkeän profiilin ja aavistuksen niiden väristä näkyviin myös hämäränä ja pimeänä vuorokauden aikana. Taiteellisesta suunnittelusta ovat vastanneet sisustusarkkitehti Jorma Valkama ja valaistussuunnittelija Ilkka Volanen. Valaistusratkaisu on yhdistelmä uutta led-valotekniikkaa ja perinteistä valonheitintekniikkaa. Valot Kaakkurin pylväisiin syttyivät ensi kerran syyskuun puolivälissä.

Led-valaisimet toimitti Electrowaves Oy, valonheittimet Oy Hedtec Ab. Oulun kaupunki toi valaistussähkön pylväille ja Eltel Networks Pohjoinen Oy vastasi valaisinten asentamisesta ja laitteistojen kytkennästä.

Kuvia Kaakkureista löydät Kuvagallerian Maisemapylväät-sivulta.

Lisätietoja:  
Eero Honkavaara, Fingrid Oyj  040 501 8257