;
10.3.2004 00.00
Lehdistötiedotteet

Uudella kaasuturpiinivoimalaitoksella varmennetaan Suomen sähköjärjestelmän toimivuutta

Suomen päävoimansiirtoverkosta vastaava Fingrid Oyj on käynnistänyt projektin uuden 100...150 megawatin (MW) kaasuturpiinivoimalaitoksen rakentamiseksi.

Uusi kaasuturpiinivoimalaitos tarvitaan Fingridin vastuulla olevien reservivelvoitteiden hoitoon. Nopeasti käynnistettävää tuotantoreserviä tarvitaan varmistamaan Suomen sähköjärjestelmän toimivuutta voimalaitosten tai verkon vikaantumisen varalta. Suurin osa yhtiön nykyisestä kaasuturpiinikapasiteetista on rakennettu jo 1970-luvulla ja vaatii perushuoltoa. Uusi laitos varmistaa reservikapasiteetin riittävyyden myös tällaisten tilanteiden varalle.  

Uusi kaasuturpiinivoimalaitos rakennetaan Olkiluodon voimalaitosalueelle, ja sitä käytetään myös Olkiluodon voimalaitosten omakäyttösähkön tarpeisiin. Myös laitoksen kustannukset jakautuvat Fingrid Oyj:n ja Teollisuuden Voima Oy:n kesken. Investointipäätös tehdään myöhemmin tänä vuonna, ja laitoksen on suunniteltu valmistuvan vuoden 2007 loppuun mennessä. Laitoksesta tehdään myös ympäristövaikutusten arviointiselvitys (YVA).

Lisätietoja: 
Toimitusjohtaja Timo Toivonen, 030 395 5250 tai 040 560 5250