Uratarinoita - keitä meillä on töissä

Sallamaria Iltanen

haluaa oman alansa vahvaksi asiantuntijaksi. 

Neljä pitkää merikaapelia kulkee Itämeren alla. Niitä pitkin siirtyy sähköä Suomen ja Viron sekä Suomen ja Ruotsin välillä. Kaapeleiden kunnosta huolehtii kaksi ihmistä kantaverkkoyhtiö Fingridissä. Toinen heistä on suunnitteluinsinööri Sallamaria Iltanen.

Kaapelien vianpaikannus Fingridillä on työtä, jossa saa ratkaista ongelmia. Ilman oikeita vastauksia jokainen meistä olisi pulassa, koska sähkö ei kulkisi. – Vastaamme kaikesta, mitä niihin kuuluu. Huolehdimme esimerkiksi, etteivät laivojen ankkurit pääse vahingoittamaan kaapelia, ja pidämme huolta kaapelipäätteistä. Mahdollisen vian sattuessa autamme paikantamisessa ja koordinoimme korjausta, Sallamaria kertoo.

Sallamaria päätyi alalle oikeastaan onnekkaan vahingon seurauksena. Lue lisää Sallamariasta Kun koulu loppuu -sivuston julkaisusta

 

Jarkko Tulensalo

suunnitteluinsinööri, verkon hoito

Opiskelin lukiossa pitkän matematiikan ja fysiikan. Tiesin haluavani jatkaa näiden aineiden parissa, mutta en ollut vielä täysin varma, mikä se oma juttu olisi.

Sähkötekniikka tuntui laajalta alalta, jolta löytyisi varmasti monia mielenkiintoisia tehtäviä. Lähdin opiskelemaan sähkötekniikkaa Otaniemeen ja valmistuin diplomi-insinööriksi kesällä 2016.
Fingridillä on avoin, nuorekas ja lämmin työilmapiiri. Kaikki ovat mukavia ja käytävillä moikkaillaan toisille. Kesätyöntekijäkin voi mennä nykimään pomoa hihasta, jos on jotain kysyttävää.

Työtehtäviini kuuluu muuntajien ja mittamuuntajien projektien läpiviemistä, suunnittelua ja kehitystyötä. Työssäni minua motivoivat monipuoliset ja haastavat tehtävät, joissa pääsee ratkaisemaan teknisiä ongelmia yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa. Tässä työssä vaaditaan ongelmanratkaisukykyä ja tiimityöskentelytaitoja. Pitää osata käsitellä suuria määriä dataa tilastollisesti, jotta sieltä löytää trendejä.

Työnantajana Fingrid on reilu, avoin ja vakaa. Täällä on selkeät pelisäännöt ja hyvä henki. Fingridillä suunnitellaan pitkälle tulevaisuuteen ja huolehditaan työntekijöistä. Meillä on joustavat työajat ja myös etätyöt ovat mahdollisia projektien ja tehtävien puitteissa.

Fingridillä on paljon pohjoismaista ja eurooppalaista yhteistyötä. Olen kiertänyt projektien mukana ympäri Suomea ja seuraavaksi on luvassa työmatka Kööpenhaminaan.

Sähköalalla on paljon työpaikkoja ja monipuolisia tehtäviä, ja suosittelen tätä kaikille. Sähköä ei voi ulkoistaa ulkomaille, vaan työpaikat pysyvät Suomessa.

 

Kimmo Nepola

asiantuntija, omaisuuden hallinta

Aloitin Fingridissä kesätöissä vuonna 2009 ja jatkoin työskentelyä erilaisissa kehitystehtävissä ja projekteissa opintojen ohessa. Alkuvuodesta 2013 tein diplomityöni yhtiölle, jonka jälkeen jatkoin töitä kokopäiväisenä.
Vastaan nykyisin FACTS-järjestelmien hankinnoista ja kunnossapidosta. FACTS-järjestelmillä saadaan lisättyä sähkönsiirtokykyä ilman uusien voimajohtojen rakentamista. Lisäksi vedän laajempaa koko kantaverkon kattavaa kunnonhallinnan kehitysprojektia.

Tulevaisuus Fingridillä näyttää oikein hyvältä. Kyseessä on tutkitusti yksi Suomen parhaista työpaikoista, ja meillä on todella monipuolisia työtehtäviä energia-alan näköalapaikalla. Meillä voi edetä joko asiantuntija- tai esimiesuralla. Talossa on hyvä ja innostava työilmapiiri - töihin on aina kiva tulla.