;

Ympäristöselvitys Mänttä -Petäjävesi

Vuonna 1949 rakennettu 110 kV Mänttä-Petäjävesi -voimajohto on yksi kantaverkon vanhimpia voimajohtoja.  Yhteys toimii kantaverkon siirtojohtona osana Jyväskylän ja Tampereen välistä voimajohtoyhteyttä ja on keskeinen osa Mänttä – Vilppulan sekä Mäntän ja Tampereen välisten alueiden sähkönsyöttöä. Voimajohto on rakennettu puupylväille. Yhteyttä tarvitaan lisäksi Keski-Suomen ja Pirkanmaan sähkönsiirron käyttövarmuuden ylläpitämiseen erityisesti siirtotarpeiden kasvaessa tulevaisuudessa.

Hankkeen tiedot
Hankkeen tyyppi: Ympäristöselvitys

 

Fingrid Oyj suunnittelee noin 39 km pituisen 110 kV Mänttä-Petäjävesi -voimajohdon korvaamista uudella 110 kV rakenteisella voimajohdolla nykyisen johdon paikalle.

Voimajohdon sijainti kartassa, jossa on myös poikkileikkauskuva mittoineen uudesta johtokäytävästä. Johto sijoittuu Mänttä-Vilppulan, Keuruun, Jämsän ja Petäjäveden kuntien alueille, Keski-Suomen ja Pirkanmaan ELY-keskusten sekä Keski-Suomen ja Pirkanmaan liittojen alueille.

Voimajohtohankkeesta on valmistunut sähkömarkkinalain mukainen ympäristöselvitys vuonna 2020.

 

Avaa kartta suurempana pdf-tiedostona tästä linkistä, tai sivun oikean laidan tiedostoista.Mänttä_Petäjävesi_poikkarikartta_uusi_1.jpg

Lisätietoja

Ympäristöselvitys

Tiina Seppänen
erikoisasiantuntija
puh. 040 533 2095

Reittisuunnittelu

Eeva Paitula

asiantuntija, voimajohtojen reittisuunnittelu
puh. 030 395 4152