Imatra - Huutokoski 110 kV -voimajohdon rakentaminen

Fingrid uusii Imatra - Huutokoski 110 kilovoltin voimajohdon väliltä Immala - Aittasuo. Uusittavan johdon pituus on 130 km ja se  uusitaan vuoteen 2021 mennessä. 

Hankkeen tiedot
Hankkeen tyyppi: Voimajohto
Hankkeen tila: Yleissuunnittelu
Sijainti: Imatran, Ruokolahden, Puumalan, Sulkavan, Juvan ja Joroisten kuntien sekä Etelä-Savon ja Kaakkois-Suomen ELY-keskusten alueella
Pituus: 150 km, josta uusitaan 130 km

1930-luvulla rakennettu puupylväiden varassa oleva voimajohto on ikääntynyt ja huonokuntoinen, jonka vuoksi se on uusittava. Puiset pylväät korvataan pääosin vastaavan tyyppisillä teräspylväillä. Uusi johto suunnitellaan vanhan paikalle.

Hankkeen yleissuunnittelu tehdään 2018 - 2019

Yleissuunnittelun aikana suunnitellaan voimajohto sekä viimeistellään voimajohtoreitin valinta. Yleissuunnittelu alkaa maastotutkimuksilla, joiden perusteella suunnitellaan lopullinen johtoreitti ja pylväspaikkojen sijainnit. Maastotutkimuksen aikana nykyisen voimajohdon läheisyydessä liikkuu 2-3 henkilöä maastoautoilla, monitoimikairalla, mönkijällä tai jalkaisin. Jos johdon reitti kulkee metsässä, joudutaan puita kaatamaan jo tässä vaiheessa. Yleissuunnittelu tehdään ajalla maaliskuu 2018 - kesä 2019, ja sen toteuttaa Empower PN Oy. 

Maanomistajille lähetetään yleissuunnittelun alkamisesta kertova kirje, jossa kerrotaan Fingridin ja yleissuunnittelusta vastaavien henkilöiden yhteystiedot. Heihin voi olla yhteydessä yleissuunnitellun etenemiseen liittyvissä kysymyksissä.

Lisätietoa yleissuunnittelusta ja sen jälkeisistä vaiheista voi lukea sivun oikean reunan esitteestä Mailleni tulee voimajohto. 
Voimajohdosta on laadittu sähkömarkkinalain mukainen ympäristöselvitys, joka myös löytyy sivun oikeasta laidasta.

 

Lisätietoja

Tommi Raussi

projektipäällikkö
puh. 030 395 5173

Rakennuttaja Fingrid Oyj

Empower PN Oy

Eeva Paitula
projektipäällikkö
puh.  040 641 7210