Karttapalvelu

Paikkatiedot tarkoittavat sijainteihin liittyviä tietoja. Näitä voidaan näyttää ja hyödyntää eri palvelujen, kuten karttakäyttöliittymien kautta. Elvis-järjestelmässä keskitetysti yhdessä tietokannassa sijaitseva paikkatieto parantaa paikkatietojen laatua., sillä tieto on Elviksen myötä entistä yksityiskohtaisempaa. Kartalla voi nähdä voimajohtoprojektin tilanteen ja laajuuden, ja mitä osaa kantaverkosta projekti koskee. Sähköasemien kohdalla kartalla näkee aseman laitteineen, tilanteen ja tiedot. Tämä verkon kaaviomallinnus mahdollistaa esimerkiksi että keskeytyssuunnittelussa näkee kartalla mitkä osat ovat jännitteettömänä kytkennän jälkeen.

Paikkatietojen käyttöönotto tehostuu, kun päivitykset tarvitsee Elvikseen keskittämisen ansiosta tehdä vain yhteen järjestelmään. Myös tiedon etsintä helpottuu. Paikkatiedot ovat Elviksen myötä entistä useamman järjestelmän käytössä. Esimerkiksi omaisuudenhallinta ja projektitiedot pystyvät jatkossa hyödyntämään Fingridin hallussa olevia paikkatietoja.

Jatkossa kaikki paikkatietoja käyttävät fingridläiset voivat nähdä koko kantaverkon rakenteen Suomen kartalla. Myös Fingridin palvelutoimittajat, eli kunnossapitotyötä ja rakennusprojekteja tekevät yritykset ja muut toimijat, saavat entistä laajemmat paikkatiedot käyttöönsä. Tarkoituksena on myös nopeuttaa tiedon kulkua esimerkiksi mahdollisen vikatilanteen paikallistamisessa.

Päätuotteet yllä mainitun toiminnallisuuden hoitamisessa tulevat ESRIltä, Schneider Electriciltä ja Informi GISiltä.

Lisätiedot:
Pasi Turunen, erikoisasiantuntija, puh. 030 395 5154

Katso myös