Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Tasesähkön hinta - tuotanto

Valitse ajanjakso:  -  Valitse tarkastelujaksoksi alle yksi vuosi.

Ajanjakso: 16.10.2017 - 22.10.2017
Nimi Minimi Maksimi Keskiarvo
Ostohinta
0,00 44,95 25,56 EUR/MWh
Myyntihinta
0,00 150,00 33,70 EUR/MWh


Tuotantotasesähkön ostohinta
 
Tuotantotasesähkön ostohinta tarkoittaa hintaa, jolla taseyksikkö ostaa tasevastaavan tuotantotaseen ylijäämäenergian. Tuotantotasesähkön ostohinnaksi tulee tunnin alassäätöhinta. Mikäli alassäätöä ei ole tehty tai tunti on määritetty ylössäätötunniksi, käytetään tuotantotasesähkön ostohintana Elspot FIN -hintaa.
 

Tuotantotasesähkön myyntihinta
 
Tuotantotasesähkön myyntihinta tarkoittaa hintaa, jolla taseyksikkö myy tasevastaavalle energian tuotantotaseen alijäämän tasapainottamiseen. Tuotantotasesähkön myyntihinnaksi tulee tunnin ylössäätöhinta. Mikäli ylössäätöä ei ole tehty tai tunti on määritetty alassäätötunniksi, käytetään tuotantotasesähkön myyntihintana Elspot FIN -hintaa.
 

Kulutustasesähkön hinta
 
Kulutustasesähkön hinnalla tarkoitetaan sekä hintaa, jolla taseyksikkö ostaa tasevastaavan kulutustaseen ylijäämäenergian että hintaa, jolla taseyksikkö myy tasevastaavalle energian kulutustaseen alijäämän tasapainottamiseen. Kulutustasesähkön hinnaksi tulee ylössäätötunnilla ylössäätöhinta ja alassäätötunnilla alassäätöhinta. Mikäli tunnilla ei ole tapahtunut säätöä, käytetään kulutustasesähkön hintana Elspot FIN-hintaa.
 
Tiedon poiminta Excel-taulukkoon tai XML-haku on mahdollista korkeintaan vuoden jaksoissa tiedonsiirron rajoituksista johtuen. Taulukon poiminnassa oletuksena aina kuluva viikko.
 

Yhteystiedot

 
Jani Piipponen
tasepalvelupäällikkö 
puh. 030 395 4186