Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Rajajohtoinformaatio

Rajakapasiteetit

Rajakapasiteetit -sivulla näytetään suunniteltu siirtokapasiteetti Suomen ja muiden pohjoismaiden sekä Suomen ja Venäjän välillä (Fingridin 400 kV yhteyksillä) kuluvan viikon loppuosalle sekä seuraavalle viikolle ja niihin vaikuttavat kytkennät. Tiedote päivitetään tiistaisin ja sen jälkeen silloin kun tulee muutoksia.

Lisäksi sivulla esitetään toteutunut kaupallinen nettosiirto Suomen ja muiden pohjoismaiden sekä Suomen ja Venäjän välillä. Suomen ja Venäjän välinen kaupallinen nettosiirto sisältää myös muiden yhteyksien kuin Fingridin hallitsemien 400 kV:n yhteyksien kautta siirretyn sähkön. Myös toteutunut Elspot-siirtokapasiteetti Suomen ja muiden pohjoismaiden välillä näytetään.
Viikkokäyrät ja -taulukot ovat näkyvissä viikosta 14/2003 alkaen. Päivitetään kerran tunnissa.


Suunnitellut muutokset


Sivulla esitetään tiedossa olevat suunnitellut muutokset siirtokapasiteeteissa Suomen ja muiden maiden välillä niiltä osin kun ne eivät sisälly Rajakapasiteetit -sivun informaatioon (yli 2 viikkoa eteenpäin). Tiedote päivitetään tiistaisin ja sen jälkeen silloin kun tulee muutoksia. 


Vapaat siirtokapasiteetit

Vapaat siirtokapasiteetit -sivulla näytetään Elbas-kaupankäyntiä varten käytettävissä olevat vapaat siirtokapasiteetit Suomen ja muiden pohjoismaiden välillä kuluvalle ja seuraavalle vuorokaudelle.

Sivu päivitetään kaksi kertaa minuutissa.

Vuorokausisykli:
  • klo 10:30 mennessä Suomen aikaa ilmoitetaan siirtorajat seuraavalle vuorokaudelle
  • Nord Poolin Elspot-tulosten saavuttua n. klo 15 Suomen aikaa:
    • Hyväksytään Elspot-siirto seuraavalle vuorokaudelle
    • Elbas-kaupankäynti seuraavan vuorokauden tunneilla alkaa.
 
 

 Yhteystiedot

 

Aila Itäpää
vanhempi asiantuntija
puh. 030 395 4249 


Jussi Huttunen
erikoisasiantuntija
puh. 030 395 4242