Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Markkinapaikat

​Kysyntäjousto voi tällä hetkellä osallistua kahdeksalle eri markkinapaikalle. Osallistuminen esimerkiksi reserveihin voi tarkoittaa vain muutaman sekunnin mittaista verkosta otettavan tehon vähennystä tai vaikkapa tunnin katkoa kerran kymmenessä vuodessa. Tai ei katkoa lainkaan, jos tehoa pystytään säätämään joustavasti!

Eri markkinapaikkojen aktivointien määrät, korvaustasot sekä tekniset vaatimukset vaihtelevat. Alla olevassa taulukossa on kuvattu viitteelliset korvaustasot ja teknisten vaatimusten pääkohdat. Lisätietoa reservi- ja säätösähkömarkkinoista voi lukea täältä.

Elspot- ja Elbas -markkinoilla toimimiseen tarvitaan sopimus Nord Poolin kanssa, sekä sopimus avoimen sähköntoimittajan kanssa, jossa sovitaan tasevastuusta. Lisätiedot: http://www.nordpoolspot.com/ 

 

 *) Korvaustason hinnat ovat viitteellisiä, tarkemmat ehdot ja hinnoitteluperiaatteet löytyvät kuhunkin markkinapaikkaan liittyvistä sopimuksista. Automaattisten reservien toteutuneet tuntimarkkinahinnat on esitetty täällä.

**) Nord Pool
***) Energiavirasto